Café Visa er en af de mest genkendelige caféer i Aalborg.
Placeringen i Kennedy Arkaden har været den samme siden 2007, men på personalefronten er der sket flere ændringer. Dan Punar var manden bag roret i størstedelen af de 17 år, men nu har hans søn overtaget størstedelen af opgaverne i caféen. “Det er det her, jeg er glad for: at lave mad. Mit forbillede har altid været min far, og jeg havde en drøm at være selvstændig ligesom ham,” fortæller sønnen. I dag driver de to caféen sammen. Men på de 17 år, som caféen har eksisteret i, er intet blevet lavet om. Hverken menukort eller indretning. Og dét er der nu blevet lavet om på.

Caféen er som forvandlet

For efter 17 år var det for alvor tid til, at der skulle ske noget nyt. Derfor har caféen fået en ordentlig overhaling. Café Visa har fået et helt nyt gulv. Toiletterne er blevet lavet om. De har fået skiftet alt interiør ud med nye møbler. Væggene er blevet udsmykkede, og der er blevet fyldt med smukke blomster udenfor på en terrasse og grønne planter indenfor. Og som noget nyt giver de nu også 20 procent rabat til alle studerende. Der er altså ikke meget, der ligner sig selv i caféen. Til gengæld er menukortet det samme, men kun lidt endnu: “Jeg er i gang med at arbejde på nogle nye retter. Vi har fået stor efterspørgsel på bøfsandwich. Så den kommer snart på menukortet sammen med en bearnaiseburger og en crispy chicken,” fortæller caféejeren

Rigeligt mad for pengene

Men hvis I spørger os, så er det heller ikke ligefrem, fordi der mangler noget på Café Visas gigantiske menukort. Du kan få steaks, burgers, sandwiches, salater, pastaretter, burritos, pizzaer og nachos – altså nogle ægte caféklassikere. Og ligemeget hvad du vælger, får du enormt meget mad for pengene. De er nemlig særligt kendt for deres kæmpestore portioner.
Bestiller du eksempelvis en vegetarisk sandwich, så får du alt, hvad du overhovedet kunne drømme om med både stegte svampe, peberfrugt, soltørrede tomater, rødløg, rucola, gulerødder, aubergine, feta, pinjekerner, pesto og tzatziki. 

Deres burger kommer med en kæmpe bunke krydrede kartoffelbåde, mens den er loaded med både ost, bacon, dressing og masser af salat. 
En ting er sikkert: Går du sulten derfra, så er det din egen skyld. Til vinter kommer caféen også til at lancere Happy Hour på deres lækre drinks og cocktails. Det er et tiltag, som de håber kan gøre stedet endnu mere attraktivt for både unge som gamle. “Målet er at blive ved med at give alle, der kommer her en god oplevelse. Alle skal føle sig velkomne og have lyst til at blive hængende,” forklarer caféejeren. Café Visa holder lige nu åbent hver dag fra kl. 11-23 til alt fra frokost og kaffe til aftensmad og cocktails.

HDR2
Foto: Mogens Thomsen
HDR5
Foto: Mogens Thomsen
HDR1 (1)
Foto: Mogens Thomsen