I FYSIOTERAPIENS ELITE​

FysioDanmark i Kennedy Arkaden er en af landet største og mest moderne klinikker

Previous slide
Next slide

Kennedy Arkaden byder ikke alene på gode indkøbsmuligheder og fristende kulturtilbud. Arkaden rummer også en af landets største og mest moderne klinikker for fysioterapi. FysioDanmark spreder sig over en hel fløj i R-afsnittet i arkadens vestlige del. Her har indehaverne Morten Skjoldager og Mads Rytter over en årrække etableret en klinik, der i såvel inventar og udstyr som i faglig ekspertise overgår det meste. 

Hele 1.470 kvadratmeter indrammer klinikken, hvor 45 medarbejdere bidrager til det høje niveau. FysioDanmark Aalborg er dog også et resultat af en stolt fortid i de tidligere lokaler på Algade 65. Det var her fundamentet blev lagt, indtil pladsen blev for trang. I 2007 flyttede klinikken derfor til nye lokaler i Kennedy Arkaden. Den voldsomme vækst skyldes ifølge indehaverne en succesrig satsning på kvalitet og grundighed i den fysioterapeutiske behandling samt en voksende erhvervsafdeling. 

Klinikken har også oplevet en stor søgning til specialydelser som supersole, chokbølge og scanning. Endelig har det i de nye lokaler været muligt at etablere hele 3 træningssale, således at der kan tilbydes holdtræning af varierende art. FysioDanmark Aalborg arbejder målrettet med genoptræning af både sportsskader og andre problemstillinger. Klinikkens medarbejdere er organiseret, så den enkelte fysioterapeut kan koncentrere sig om at dygtiggøre sig på specifikke områder. Dette er kun muligt fordi klinikken kontinuerligt har et stort flow af patienter. 31 fysioterapeuter udgør et hold med spidskompetencer på alle felter. Endvidere lukrerer klinikken blandt andet på få dages ventetid, specialiserede teams samt gode parkerings- og adgangsforhold. Ligeledes understøttes klinikken i Kennedy Arkaden af en søsterklinik i Hasserisgaard.

Previous slide
Next slide

FysioDanmarks mange tilbud omfatter følgende

Balance Wear

Vest, der bæres på kroppen, hvor der tilføjes vægt mhp. at forbedre balancen og postural kontrol hos patienter, som fx lider af Parkinsons, apoplexi eller multiple sklerose

GLA:D

Ryg, hofte og knæ
Godt Live med Artrose i Danmark er et koncept, der er udviklet på SDU, hvori der er fokus på styrke og stabilitetstræning henover og

omkring de led, der er påvirket af artrose (slidgigt) med løbende progression. GLA:D Ryg til alle med rygsmerter, hvor viden om rygsmerter og genoptræning er i fokus. Fokusset på information og genoptræning går igen upåagtet af, om det drejer sig om hofte, knæ eller ryg.

Læs mere Skjul

Løbeklinikken

Er en del af Hasseris klinikken, hvor løbeklinikken er ledet af Henrik Bengaard, hvori der er fokus på motionisten og eliten med flere hold om ugen med fokus på løb og styrketræning af relevant muskulatur.

Sportsklinik

Samarbejde mellem FysioDanmark og ReumaNord, hvor Jens Lykkegaard Olesen sidder (Professor overlæge, ph.d. – speciallæge i reumatologi og intern medicin samt idrætslæge). Alle i Sportsklinikken er efteruddannet inden for ultralydsscanning.

ReumaNord

Drevet af Jens Lykkegaard Olesen – Professor overlæge, ph.d. – speciallæge i reumatologi og intern medicin og i tillæg hertil uddannet idrætsmediciner.

AlterG

Er udviklet til at få personer hurtigere i gang med deres gang- og/eller løbefunktion efter en skade eller en operation. AlterG virker ved danne et positivt lufttryk, hvorefter kropsvægten kan reduceres op til 80%.

Osteopati

En grundig og teoretisk underbygget undersøgelses- og behandlingsmetode, der gør brug af forskellige specialiserede undersøgelser og teknikker. En osteopatisk undersøgelse

tager udgangspunkt i hele situationen omkring dig, hvad enten du kommer med smerter efter en sportsskade, har længerevarende smerteproblematikker eller døjer med de smerter eller symptomer, som andre behandlere ofte har haft svært ved at hjælpe dig med.

Læs mere Skjul

Ultralydsscanning

En undersøgelsesmetode, hvor der via lydbølger dannes et 2D billede af fx led, muskler, sener og ledbånd, hvilket kan bruges til at undersøge, om der er inflammation eller en reel skade/ruptur.

Chokbølge

En form for el-terapi, hvor elektrisk energi omdannes til
fokuserede lydbølger, som skydes ind i det afficerede væv mhp.
at lavemikroskopisk skade og inflammation på celleniveau, hvorefter
det afficerede væv trænes op. Dette bruges ofte på seneproblematikker.

Laser

En form for el-terapi, hvor elektrisk energi skydes ind i vævet mhp. at mindske inflammation. Dette bruges ofte på akutte skade med kort interval mellem hver behandling mhp. at reducere hævelse og speede helingsprocessen op.

Trykbølge

En form for el-terapi, hvor strømmen driver et lille stempel, som så 
skyder frem og tilbage mange gange i minuttet mhp. effektivt at løsne muskulatur og på anden vis lindre store eller dybe muskler. Vores UE-team anvender også trykbølge til seneskader med god effekt.

Såler 

til børn og motionisten/eliten
samt Hr. og Fru.Danmark med smerter i bevægeapparatet 
Vi har flere forskellige slags såler, som alle individualiseres til den pågældende problematik som fx skinnesbensbetændelse.

I tillæg hertil har vi 3 specialuddannet fysioterapeuter, der kan lave Solemaids, som er en specialudviklet sål til børn, som døjer med hælsmerter – mere specifikt Severs Syndrome. Solemaids virker ved, at det via en kile fjerner trykket fra det smertefulde område på hælen.

Læs mere Skjul

Bassin

Vi har bassintræning flere gange om ugen, hvor der er flere forskellige hold med varierende niveau.

Samarbejde med
Aalborg Håndbold, Elitesport Aalborg, Aab og Kenn Bach Racing

Klinikken besidder en stor diversitet og ikke mindst faglighed, hvilket afspejles i vores samarbejde Aalborg Håndbold, Elitesport Aalborg, Aab samt Kenn Bach Racing.

Læs mere Skjul

TRX

På vores klinik i Kennedy samt Hasseris har vi TRX til rådighed.
TRX er en slyngetræner, hvor du kan hænge i håndtagene og få trænet din over- og underkrop via kropsvægten.

Træningscenter

På begge vores klinikker har vi et træningscenter til rådighed,
hvor vi har maskiner, cardioudstyr samt frivægte, hvorfor der er
rig mulighed for at blive udfordret og trænet – hvad end det er i genoptrænings- eller optimeringsøjemed.

Holdtræning

Fordelt på begge vores klinikker har vi 98 hold om ugen, som alle varetages af dygtige og kompetente fysioterapeuter.
Nedenfor er de forskellige hold listet op.

Nakke, skulder, ryg, UE (knæ, hofte og ankel),
pilates, yoga, senior stræk & styrke, neurologiske hold med
varierende niveau, rask træning (crosshold), efterfødselshold

Læs mere Skjul

Remedier til træning eller behandling

Vi har en masse forskellige remedier til rådighed afhængig af, hvad vi vurderer den pågældende patient har behov for. Vi har flere forskellige typer tape, bolde, elastikker, foamrollere, akupunktur m.m.

Cykelsal

På vores klinik i Kennedy har vi et område, der er fyldt med cykler, hvilket vi anvender til flere spinningshold eller blot opvarmning inden et af vores mange hold.

iQniter

Vores fysioterapuet Christian Fredborg har uddannet sig i brugen af iQniter for at give vores patienter den bedst mulige oplevelse.
Ved at bære et specielt iQniter-pulsbælte, er det muligt at følge sin træningsintensitet gennem en spinningtime. 

Laktattest 

Vores løbefys, Henrik Bengaard, har specialiseret sig og uddannet sig mht. at kunne lave laktattest, hvilket anvendes til at finde de specifikke pulszoner for lige præcis dig, således du kan optimere din træning og få mest muligt ud af den.

Stort udvalg af skinner og bandager

Hvis den pågældende fys vurderer, at du ville have godt af en bandage eller en skinne, så har vi et stort udvalg af skinner fra Sporlastic eller DonJoy – og det er upåagtet af, om det er til ankel, knæ, albue eller skulder.

Børnefysioterapi

Solveig Graff, der er vores vikarierende børnefysioterapeut, besidder en stor erfaring og efteruddannelse inden for børnefysioterapi, hvad end dit barn har en diagnose, motoriske udfordringer eller en helt anden problematik.

Okklusion

Vi er i øjeblikket ved at efteruddanne os inden for brug af okklusion,
som er en træningsform, hvor man delvist lukker af for blodtilførslen og helt af det venøse tilbageløb til og fra fx benet. 

Dette er en sikker træningsform med få kontraindikationer og
bruges til patienter, der ikke kan tåle traditionel tungstyrketræning grundet smerter eller operation.

Læs mere Skjul

Z-Health

Z-Heath anser kroppen som et samlet system, hvor alle kroppens dele påvirker hinanden. I Z-Health er fokus på hvordan nervesystemet
påvirker vores præstationsevne og oplevelse af smerte.

Z-Health er bygget op omkring tre forskellige elementer: synet, det vestibulære system (balance m.m.) og det proprioceptive system (ledstilling m.m.), hvor der via specifikke øvelser målrettet disse områder arbejdes med at genskabe leddenes fulde bevægelsesudslag og indlære effektive bevægelsesmønstre. Birgitte Bartholomæussen er ved efteruddanne sig inden for dette område og har god erfaring med dette til patienter med neurologiske lider eller langvarige gener fra hjernerystelse.

Læs mere Skjul

Hovedpineklinik

Vi har mange års erfaring med behandling af flere forskellige slags hovedpiner, som fx spændingshovedpine, nakkehovedpine samt hovedpine efter hjernerystelse eller piskesmæld.